STONO POSUDJE INOX

VELEPRODAJA UGOSTITELJSKE OPREME: AEON INOX SITNI INVENTAR-a-tanjiri,šolje,ovali,posluža…

AEON – Inventar za ugostiteljstvo STONO POSUDJE INOX
Veleprodaja
011/2661-618
063/246-680 
aeon.mrdja@gmail.com 
http://www.aeon.co.rs/
http://opremazaugostitelje.com/

      HACCP je skraćenica od Hazard Analysis Critical Control Point što u
prevodu na srpski jezik znači Analiza Opasnosti i Kritične Kontrolne Tačke.
Predstavlja logičan, naučno zasnovan sistem kontrole procesa proizvodnje i
distribucije prehrambenih proizvoda, koji omogućava:

  • Identifikaciju i procenu svih mogućih
    opasnosti, tj. svakog fizičkog, hemijskog ili biološkog rizika, u svim fazama
    procesa proizvodnje prehrambenih proizvoda uključujući sve međuprocese i
    distribuciju;
  • Određivanje neophodnih mera za
    njihovu prevenciju i kontrolu;
  • Sigurnost da će te mere biti uspešno
    i na delotvoran način sprovedene.

    Za razliku od
kontrole gotovih proizvoda na kraju proizvodnog procesa, HACCP predstavlja
preventivni sistem koji osigurava bezbednost hrane u svakom koraku procesa
proizvodnje. Razvija se posebno za svaki proizvod/grupu proizvoda ili proces, i
treba da se definiše i uspostavi tako da odgovara specifičnim uslovima
proizvodnje i distribucije svakog proizvoda posebno.


Definisan u najkraćem, HACCP je sistem koji se može upotrebiti kao niz
postupaka za kontrolu procesa i osetljivih tačaka u lancu proizvodnje hrane, sa
krajnjim ciljem da potrošač konzumira namirnicu, u stanju i na način koji će
biti bezbedan po njegovo zdravlje.


Vodi poreklo od Pillsbury Company koja je radila za NASU i laboratorije
američke vojske. Bio je zasnovan na inženjerskom principu analize greške,
načina i efekta u bilo kojoj fazi procesa i postavljanjem efektivnih kontrolnih
mehanizama. Sprovođen je u cilju mikrobiološke bezbednosti hrane u ranim fazama
kosmičkih istraživanja SAD-a, kako bi se svela na minimum verovatnoća trovanja
hranom u svemiru.


Sistem je prihvaćen sedamdesetih godina i od tada je međunarodno priznat kao
HACCP sistem za proizvodnju bezbedne hrane. Priznat je i od Svetske zdravstvene
organizacije (WHO), kao najefikasnije sredstvo u kontroli bolesti izazvanih
hranom. HACCP sistem danas postaje uslov i legitimacija za međunarodnu trgovinu
hranom, a u većini evropskih zemalja je zakonski uslovljen. Što se tiče stanja
u Srbiji, iako su prednosti HACCP sistema još uvek nedovoljno poznate većini
privrednih preduzeća, pozitivna je činjenica da zainteresovanost i tendencija
za njegovim uvođenjem beleže blagi porast. Implementacija HACCP sistema je trenutno
jedan od osnovnih preduslova za izvoz naših proizvoda i osvajanje evropskog
tržišta istim.

Subjekti u poslovanju hranom dužni su da
uspostave sistem za osiguranje bezbednosti hrane u svim fazama proizvodnje,
prerade i prometa hrane, osim na nivou primarne proizvodnje, u svakom objektu
pod njihovom kontrolom, u skladu sa principima dobre proizvođačke i higijenske
prakse i analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka (HACCP)…”
 Član 47. Zakon o bezbednosti hrane, Sl.g.
R.Srbije br. 41-09, 29.05.2009.g

STONO POSUDJEOD INOX-a

STONO POSUDJE INOX

STONO POSUDJEOD INOX-a

  1. tanjiri INOX,
  2. šolje INOX,
  3. ovali INOX,
  4. poslužavnici INOX,
  5. tembala INOX,
  6. činije INOX,
  7. hvataljke INOX,
  8. pribor za jelo INOX,
  9. supijere INOX,
  10. sosijere INOX,
AEON – Inventar za ugostiteljstvo STONO POSUDJE INOX
Veleprodaja
011/2661-618
063/246-680 
aeon.mrdja@gmail.com 
http://www.aeon.co.rs/
http://opremazaugostitelje.com/
AEON – Inventar za ugostiteljstvo STONO POSUDJE INOX
Veleprodaja
011/2661-618
063/246-680 
aeon.mrdja@gmail.com 
http://www.aeon.co.rs/
http://opremazaugostitelje.com/

STONO POSUDJE INOX

AEON – Inventar za ugostiteljstvo STONO POSUDJE INOX
Veleprodaja
011/2661-618
063/246-680 
aeon.mrdja@gmail.com 
http://www.aeon.co.rs/
http://opremazaugostitelje.com/

Leave a comment