Kuhinjska oprema

Извор: Kuhinjska oprema

2 thoughts on “Kuhinjska oprema

  1. Pingback: Kuhinjska oprema | kako opremiti ugostiteljski objekat

    • SHAFING DISH POSUDE ZA PODGREVANJE HRANE NA GEL-Bain-Marie ili tzv.vodena kupka ima grejanje putev tople vode,koja se dogreva pomoću gorilnog gela i lagano i postepeno fiksira temperaturu, da jelo bude toplo…Bain-Marie imai širok izbor oblika, veličina i tipova,ali tradicionalno je
      ravanili cilindrični, metalni kontejner.Obično se pravi od tri ili četiri osnovna dijela: ručke jedan spoljnii kontejner koji sadrži toplu vodu,unutrašnji (ili gornji), mannja gastro GN posuda koja se uklapa unutar spoljnog kontejnera i u kojem se držie namirnice koje se može zagrejati .Pod spoljnim kontejnerom za Bain-Marie je izvor topline ,često i na gorilni gel,ili je instaliran na struju ili ima strujni priključak zagrejač električni.Maksimalna temperatura namirnica ni vode u donjem,spoljnom kontejneru ne prelazi 100 stepeni Celzijusa (212 F), dakle,uvek je ispod tačke ključanja vode.Koristeći različite radne tekčosti,vodu uz diodatak ulja, soli itd. niži kontejner će rezultirati i različitmi maksimalnim temperaturama.Obično je unutašnja gastro GN posuda uronjena na pola u toplu tečnost.AEON d.o.o. Beograd Veleprodaja profesionalne ugostiteljske opreme Tel/Fax.: +381 11 2661618
      Mob.: +381 63 246680 E-mail: aeon.mrdja@gmail.com http://www.aeon.co.rs

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s